Kinesologi

HUR STÅR DET TILL?

Jämt trött?

Hjärndimma?

Mag- eller tarmbesvär?

Stressad?

Vill du få en överblick över din hälsa?

Då är kinesiologi någonting för dig!

Med hjälp av kinesiologi får du en hälsoanalys för hela kroppen och ett regenerationsprogram som är anpassat för dina unika behov.

HUR KAN EN KINESIOLOG HJÄLPA DIG?

Svaret varierar säkert från terapeut till terapeut, men för min del använder jag kinesiologi för att:

  • Hitta dolda överkänsligheter, mot både näringsämnen och ämnen i miljön. Visst vill du veta om maten du äter hjälper dig eller skadar din hälsa?
  • Hitta störningar i kroppen, var de sitter och var de kommer ifrån. Ingen behöver övertygas om att det är viktig att hitta grundorsaken till de problem man upplever…
  • Hitta vilken obalans som är viktigast att ta hand om först. Detta är ett effektivt sätt att hjälpa kroppen tillbaka till hälsa.
  • Skräddarsy ett regenerationsprogram efter din kropps behov. Vi pratar om vilka födoämnen som bör undvikas – om det finns sådana, kostförslag, samt preparat som hjälper utrensning och avgiftning, rättar till näringsbrister och ger mer energi.

ANDRA VERKTYG I MIN PRAKTIK

Emotionell balansering: Ibland är våra organ belastade av obearbetade känslor, fast vi inte vet att vi bär sådana med oss. Till exempel, enligt kinesisk medicin, kan ilska och frustration påverka levern, och sorg eller ångest kan påverka lungorna. Obearbetade känslor kan bidra till energiblockeringar i vissa organ, vilket man kan uppleva som trötthet eller ohälsa.

Med hjälp av emotionell balansering kan man hjälpa kroppen att bearbeta störande känslor. Vi använder oss av kinesiologi, akupunkturpunkter, affirmationer och naturpreparat, som till exempel Dr Bachs blomstermedicin.

Orto-Aku Behandlingssystem: För strukturella obalanser i rörelseapparaten, ryggraden, leder och muskler. Metoden bygger på forskning och erfarenhet av Dr Lawrence H Jones, en amerikansk osteopatisk läkare på 1960-talet, och som senare har vidareutvecklades på flera olika ställen i världen, bland annat här i Sverige på Biobatiakademin.

Orto-Aku använder kinesiologi för lokal stimulering av punkter i besvärsområdet samt stimulering av akupunkturpunkter i örat. Metoden kan i många fall resultera i omedelbar förbättring av hälsotillståndet.

VEM ÄR JAG?

Jag är utbildad kinesiolog med certifikat från Biopatiakademin och har även läst basmedicin motsvarande 60 högskolepoäng.

År 2008 doktorerade jag i medicinsk vetenskap och har sedan dess forskat på riskfaktorer för kroniska sjukdomar. När jag för några år sedan insåg hur mycket av det vi äter påverkar oss började jag fokusera på det i min forskning. Hur bristen på D-vitamin är kopplad till olika sjukdomar blev en stor passion för mig. Detta ledde till att en hel ny värld öppnades för mig: kinesiologi.

HUR GÅR BESÖKET TILL?

Första besöket
Vi går igenom nuvarande besvär, sjukdomshistoria och matvanor. Sedan gör jag en analys där jag testar om det finns överkänsligheter, födoämnesöverkänslighet, hormonobalanser mm. Utifrån analysen kommer jag med förslag på födoämnen att undvika, om det finns sådana, samt förslag på kost och preparat som hjälper kroppen att hitta vägen tillbaka till hälsa. Första besöket kan ta upp till 2 timmar.

Återbesök
Vi följer upp förändringar från första besöket och fokusera på hur man går vidare. Återbesöket tar 1,5-2 timmar.

Pris: 1000 kr/besök

MOTTAGNING

YogaTreats, Göteborg

och Norra Orust

TIDSBOKNING
monica.leu@protonmail.com
0739 40 18 99
Telefontid: mån, ons, tors 16-18

kinesiolog

SANATOS AB

Monica Leu Agelii