Medicinsk Yoga för kvinnor

Medicinsk Yoga för kvinnor är en form av yoga där målet är att återerövra hela kroppen och acceptera hela kroppen precis som den är. Hitta tillbaka till glädjen i att vara i sin kropp, uppleva alla känslor som finns i kroppen och bli medveten om kroppens kapacitet till själv läkning. Medicinsk yoga för kvinnor vänder sig till alla kvinnor oavsett ålder.

Medicinsk Yoga för kvinnor är en yogaform som passar dig som:

  • Känner av problem på grund av stress såsom högt blodtryck, huvudvärk, hjärntrötthet, dålig sömn eller obalans i hormonsystemet.
  • Behöver redskap för att hantera långvarig smärta i bäcken, rygg, ländrygg och underlivet.
  • Fött barn och behöver en lugn stund för återhämtning, läkning efter förlossningsskador eller träna upp bäckenbotten.
  • Har problem med magen och underliv såsom IBS, förstoppning, inkontinens och urinträngningar.
  • Har blivit utsatt för trauma eller övergrepp på din kropp. Minnen av övergrepp kan sätta sig som energiblockering och medföra smärta i olika delar av din kropp.

En yogaklass på 90 minuter innehåller:

  • Kroppsscanning för att du ska lära känna din kropp.
  • Träning i djupandning.
  • Andningsövning. Du gör flera olika under en kurs.
  • Mjuka kroppsrörelser hämtade från Medicinsk yoga, Kundaliniyoga, YAB (Yoga för Bäckenbotten), Hormony Yoga och Yin Yoga.
  • Meditation. Du gör flera olika under en kurs. Meditationerna är korta och kan vara i stillhet med fokus på andningen, med ljud eller mantra eller meditation i rörelse.

Medicinsk yoga för kvinnor passar alla kvinnor oavsett ålder och begränsningar. Det går bra att göra övningar sittandes på stol, men det är fint om du kan ta dig ned på yogamattan för avslappning och andningsträning.

Kursen vänder sig till kvinnor eftersom övningarna är specifikt utformade för kvinnokroppen samt att du kan känna dig trygg i en tyst gemenskap med kvinnor som förmodligen har samma problem som du.

Kursen vänder sig till alla kvinnor nybörjare inom yoga såsom erfaren. Du kan alltid hitta ett nytt verktyg för att öka ditt välbefinnande.

Kursen är fokuserad på hela dig fysiskt, mentalt och andligt.

Medicinsk Yoga för kvinnor

Onsdag kl.10.00-11.30
28/8 – 11/12
Terminsavgift 15 ggr 3500 kr, Drop In 275 kr
Anmälan: gryningstimman@gmail.com
Info: https://www.gryningstimman.se

Vem är jag?

Annette Westberg ”Ngawang Tseten Tashi”

Jag började min andliga resa med att intressera mig för meditation. Under sent 80 tal provade jag olika meditations och yogaformer. Jag föll för den Buddhistiska Stillhetsmeditationen och praktiserar den än i dag. Jag har pendlat mellan Barcelona och Göteborg under 9 års tid då jag studerade buddhistisk filosofi och meditation för Lama Dondrup och Jamyang Tashi Dorje Rinpoché på klostret Sakya Tashi Ling. Efter en svår olycka för 23 år sedan blev yogan en viktig del av min rehabilitering.

2006 utbildade jag mig till lärare i Kundaliniyoga. Därefter följde flera kurser med inriktning på att hantera smärta och kroppens begränsningar inom yoga. Jag har utbildad mig i Medicinsk yoga, Fibro Yoga, Yin Yoga, Yoga 50 plus och Hormony Yoga.

Efter att ha undervisat i yoga i 15 år och meditation över 25 år har en egen form av mjuk medicinsk yoga vuxit fram. Det viktigaste tycker jag är att lära känna sin kropp och acceptera livets föränderlighet. Att hitta glädjen i att vara i varje ögonblick. På yogamattan tränar du för att sedan ta med dig det du lärt dig ut i livet.

Välkommen att uppleva yoga och meditation tillsammans med mig!

Annette
https://www.gryningstimman.se