MediYoga

Catarina Lundblad – MediYoga – Medicinsk Yoga

Catarina är lärare och terapeut i MediYoga med fördjupning i Stress & Utmattning. Hon har egen erfarenhet av utmattningssyndrom och ett speciellt intresse för lugn avslappnande yoga som en väg till läkning.

Catarinas undervisning är mjuk, tillåtande och genomsyras av närvaro i nuet. Hennes önskan är att ge människor verktyg för att komma i kontakt med sin egen inre kraft, så att de kan skapa ett liv med mer hälsa, balans och livsglädje.

Vi är alla olika, och det är också våra behov och önskemål. Därför erbjuder Catarina både kurser och drop in-klasser.

Välkommen att läsa mer på Catarinas hemsida YamaYoga!

Du kan också skicka ett meddelande till Catarina.


MediYoga (medicinsk yoga)

MediYoga är en terapeutisk yogaform, som knyter samman de mångtusenåriga yogiska erfarenheterna med modern västerländsk vetenskap. Kroppens självläkande system sätts igång med hjälp av enkla varsamma rörelser, avslappning och meditation. Fokus ligger på medveten andning och närvaro i nuet.

MediYoga passar dig som söker efter ett lugnt, mjukt och läkande sätt att ta hand om dig själv. Kanske känner du dig stressad, har ont i kroppen eller svårt att sova ibland? Kanske längtar du bara efter en stund i stillhet, där du får möjlighet att lyssna inåt och uppmärksamma kropp, tankar och känslor?

Övningarna anpassas efter din förmåga just i stunden, och de flesta kan göras både på yogamatta och stol. Det finns inga krav eller förväntningar på att du ska prestera någonting. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med dig själv och känna efter vad som får dig att må bra just nu.

Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, oro, ångest, hjärtproblem och högt blodtryck. Man har också kunnat se att MediYoga bidrar till en friskare rygg, bättre sömn och ett starkare immunförsvar. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av denna lugna och inkännande yogaform, som underlättar för dig att skapa balans i livet och i vardagen.


Läs mer om kurser och drop in-klasser i MediYoga:

MediYoga & Yoga Nidra

MediYoga Lugn & Avslappning

Drop in-klasser

catarina_lundblad